3.Derece Doğal Sit Alanında Daraltma Yapıldı

İlçemiz Bahçepınar mahallesinden başlayarak budaklar köyü ve Hadrianaoupolis antik kenti içerinde yer alan ve 3.Derece doğal sit alanı olarak tescil edilen bölgelerde incelemelerde bulunuldu.

Belediye Başkanımız Hüseyin Dönmez, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mustafa Sucu, Bölge Kurulu Üyeleri, Hadrianaoupolis Antik kenti kazısı Bilimsel Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ersin Çelikbaş'ın yer aldığı arazi incelemelerinde daha önce 3.derece doğal sit alanı olarak belirlenen bazı bölgeler gezilerek bu bölgelerde yapılan sondaj çalışmalar sonucunda 3.derece doğal sit alanının daraltılması görüşüldü.

İnceleme gezinin ardından toplanan Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu heyeti almış olduğu karar ile 3.Derece doğal sit alanında daraltma yapıldı.