15 Temmuz Destanı Coşkuyla Kutlandı

25.09.2018 13:00

15 Temmuz’u Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız.

15 Temmuz hain darbe girişimini kahramanlık destanına dönüştüren milletimiz, 15 Temmuz’un ikinci yıl dönümünde yine meydanları boş bırakmadı.

Eskipazar'da 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri nedeniyle belediyemiz önünde toplanan kalabalık, ay yıldızlı bayraklarla uzun bir kortej oluşturdu.

Toplanan kalabalık Eskipazar Belediyesi mehter takımı eşliğinde Türk bayraklarıyla “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Vatan Sana Canım Feda” sloganları atarak etkinliğin düzenlendiği 60.yıl ilkokulu bahçesine kadar yürüdü.

Yürüyüşe İlçe Kaymakamımız Mehmet Yasin Erkan, Belediye Başkanımız Mustafa Yarkan, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Ütğm. Aydın AYDIN İlçe Emniyet Amiri Erdoğan Gebeş, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, il genel ve belediye meclis üyeleri, siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün ardından 60.yıl ilkokulu bahçesine devam eden etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Kur'an-ı Kerim tilaveti, protokol konuşmaları ve sahne etkinlikleri ile devam etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşması, kurulan ekrandan izlendi.

Etkinliklerin ardından tüm protokol üyeleri ve vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla Türk Bayrakları ve meşaleler ile Prof.Dr.Necmettin Erbakan Kültür parkı saat kulesine kadar “Fener Alayı Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Fener alayı yürüyüşünün ardından saat kulesi önünde hediye dağıtımı yapıldı. Etkinlikler okunan salalar ve demokrasi nöbeti ile son buldu.