Kahraman Türk Askeri Afrin'i Ele Geçirdi

25.09.2018 11:08

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin merkezi ele geçiren kahraman Mehmetçik, Afrin'de tarih yazdı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümünde Kahraman Mehmetçik, sabah namazını kıldıktan sonra Afrin’e hareket ederek kent merkezinde hâkimiyeti sağladı.

İlçe merkezindeki hükümet binasının çatısına çıkan Türk askeri, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin 18 Mart Şehitler gününe, yüce Türk milletine ve şehitlere armağanıdır.” diyerek bayrağı üç kere öpüp göndere çekti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin ve bölgesini terörden temizleme operasyonunun 57. gününde gelen sevindirici haberin ardından kahraman mehmetçiğimizi tebrik eden Belediye Başkanımız Mustafa Yarkan, “57 gündür süren Afrin harekatı 18 Mart saat 8:30 itibarıyla Afrin Merkezinin ele geçirilmesiyle taçlandı. 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlerimizi andığımız bu önemli günlerde bizleri bir kez daha sevinçlendiren kahraman Mehmetçiğimizden Afrin şehir merkezinde kontrolün sağlandığı haberini aldık. Mehmetçiğimiz de Çanakkale Şehitlerimizi unutmayarak bu Zaferi onlara hediye etti. Bizler de böylesi bir zaferle bizleri gururlandıran mehmetçiğimizi tebrik eder; dualarımızın her zaman onlarla olduğunu buradan iletmek isteriz” dedi.