Öğrencilerden Hadrianapolis Gezisi

25.09.2018 12:14

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri Hadrianapolis Gezisi

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri Hadrianapolis Antik kentini gezerek Hadrianapolis Antik Kenti kazı sorumlusu Karabük Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Dç. Dr. Ersin ÇELİKBAŞ’dan bilgiler aldı.

Belediye Başkanımız Mustafa Yarkan’ında yer aldığı gezide öğrenciler Hadrianapolis antik kentini yakından görerek gezme imkanı buldu. Kazı sorumlusu Karabük Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Dç. Dr. Ersin ÇELİKBAŞ’dan antik kent ve kazı çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan öğrenciler, Hadrianapolis Antik Kenti'nde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Yarkan’da öğrencilere ilçemizle ilgili bilgiler verirken, Eskipazar’ın tarihi doğal, turistlik ve kültürel bakımdan zengin bir ilçe olduğunu belirterek ”İlçemiz doğa harikası yaylaları, gür ormanları, yem yeşil ovaları, serin  akan dereleri ve antik kentiyle adeta saklı bir cennettir” dedi.