15 TEMMUZ "Türkiye Geçilmez" Temasıyla İlçemizde Çeşitli Etkinliklerle Anıldı.

FETÖ Tarafından Gerçekleştirilen Hain Darbe Girişiminin 5. Yılı "Türkiye Geçilmez" Temasıyla İlçemizde Çeşitli Etkinliklerle Anıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin 5’inci yıl dönümü dolayısıyla İlçemizde düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Kaymakamımız Sayın Emrah BÜTÜN, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının resmi araçlarının yanı sıra ilçe halkının da yer aldığı, Eskipazar Hükümet Konağı önünde başlayıp Saat Kulesinde son bulan 15 Temmuz Demokrasi konvoyuna katılarak büyük bir farkındalık oluşturdu.

Daha sonra Kaymakamımız Sayın BÜTÜN, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Saat Kulesinde Eskipazar Belediye Başkanlığı ve ilçemiz okulları arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon alanlarında dereceye giren öğrencilerin eserlerinin de yer aldığı 15 Temmuz temalı sergiye katıldı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin beşinci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Merkez Yusuf Bey Camisinde öğle namazından önce Kur’ anı-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu, şehitlerimiz için dualar edildi.

Programın akışı, Kaymakam Sayın BÜTÜN ve ilçe protokolü tarafından İlçemiz Yamanlar Mahalle Camii Bahçesinde gerçekleştirilen 251 şehit için 251fidan dikimiyle devam etti.

15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla Prof. Dr. Necmettin Erbakan Saat Kulesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye dikkat edilerek demokrasi nöbeti tutuldu.

Büyük Türk Bayrağı açılarak Saat 21:00’ de saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan nöbet, şehitlerimiz için okunan Kur’ anı-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz için şiir, resim, kompozisyon alanlarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler eserlerini okuyup, protokol üyeleri tarafından ödüllerini aldı.

'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla tutulan nöbete ve gerçekleştirilen etkinliklere İlçemiz Kaymakamı Sayın Emrah BÜTÜN, Belediye Başkanı Sayın Hüseyin DÖNMEZ, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın İsmail Can ERSİN, Jandarma Komutan V. Jan. Tğm. Sayın Arif SÜNE, Emniyet Amiri V. Kom. Yrd. Sayın Faruk DEMİR, İl Genel Meclis Üyeleri Sayın Sırrı ŞEN ve Sayın Sunay YAKA, Şehit yakınlarımız, gazilerimiz, kurum amirleri ve personelleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Eskipazar halkı katıldı.

Saat 00:13 ‘ ü gösterdiğinde selaların okunduğu demokrasi nöbetinde İlçe Kaymakamımız Sayın Emrah BÜTÜN şehit yakınlarımız ve gazilerimizle yakından ilgilendi.

Merkez Yeni Camiide sabah namazının kılınmasının ardından yapılan ikramlarla demokrasi nöbeti sona erdi.