Başkan Dönmez BAKAB Meclis Toplantısı ve Coğrafi İşaretler Çalıştayına Katıldı

Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) Meclis Toplantısı Safranbolu'da yapıldı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Başkanlığında yapılan toplantıya, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, birliğe üye Belediyelerin Belediye Başkanları ve BAKAB yetkilileri katıldı.

BAKAB meclis toplantısında BAKAB'ın ekonomik olarak güçlü hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; "Biz BAKAB olarak, ekonomik olarak zayıf bir durumdayız. Onun içinde burada bazı kararları alırken güçlük çekiyoruz. Biz bu çalışmalarda en büyük desteği ajanslardan beklerken onlar tarafından yalnız bırakıldık. Biz BAKAB'ı ekonomik olarak güçlü hale getirelim ve bu kalkınma ajanslarına da para için müracaatlarda bulunmayalım. Nüfus bazında il ve ilçelerimiz sürekli para akışını sağlasın ve elimizi güçlendirelim. Buradaki kararları alırken de parayı nereden bulacağız diye düşünmeyelim. Bizim kalkınma ajanslarından istemiş olduğumuz paralar çok büyük paralar değil. Ben hemen hemen 10 yıldır kalkınma ajanslarının içerisinde bulunmaktayım. Nerelere para dağıttığımızı çok iyi biliyorum. Ajansların böyle bir ekonomik destekten BAKAB'ı mahrum etmeleri çok doğru bir şey değildi. Bununla ilgili acil bir program yapmamızda fayda var diye düşünüyorum" dedi.