Eskipazar Doğalgaza Kavuştu...

İlçemizde altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte doğalgaz kullanımı törenle başladı.

Belediyemiz önünde düzenlenen açılış törenine; 23.Dönem TBMM Başkanı Sayın Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Sayın Kemal Çeber, Karabük Milletvekili Sayın Cumhur Ünal, Eskipazar Kaymakamımız Sayın Mehmet Yasin Erkan, KARGAZ Genel Müdürü Sayın Kasım Kahraman, Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, Belediye Başkanımız Mustafa Yarkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri ve daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanımız Mustafa YARKAN, 23.Dönem Meclis Başkanımız Sayın Mehmet Ali Şahin başta olmak üzere emeği ve desteği geçen herkese teşekkür ederek, Eskipazar'daki yatırım ve çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti. Mevcut devam eden proje ve çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Başkan Yarkan, kapalı yüzme havuzu projesinin ihale edildiğini ve yer tesliminin yapıldığını söyledi. Başkan Yarkan doğalgaz projesinin tüm Eskipazar'lıların hayali olduğunu ifade ederek doğalgazın ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Sonbaharın son güneşli güzel günlerinden birini yaşadığımızı ve birkaç gün sonra havaların soğuması ile birlikte bugün yapılan açılışın önemini biraz daha hissedileceğini ifade eden Vali Kemal Çeber; “Eskipazar benim gözümde çok önemli bir ilçemiz, sadece Karabük’ün değil bölgenin kısa zamanda öne çıkan yerleşkelerinden birisi olacaktır. Bulunduğu konum, coğrafi konumu, yollara olan mesafesi, sahip olduğu potansiyeller, iklimi, ormanı, mermeri bunların hepsini beraber düşündüğünüzde Eskipazar çok da uzun olmayan bir tarihte parlayan bir yer olacak. Zaten hali hazırda güzel daha da güzel olacak benim ondan hiç tereddüt’üm yok. Bizim üzerimize düşen hep beraber ilçemizin tüm potansiyellerini öne çıkartmak, bu anlamda ilçemizin önü açıktır. Doğalgaz aslında çağdaşlaşmanın, medenileşmenin göstergelerinden birisidir. Bundan sonra Eskipazar ilçemiz çok daha temiz, sağlıklı, güvenli ve çok daha verimli bir enerji kaynağıyla bu potansiyelleri ortaya çıkartacak. Doğalgaz’ın ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

23.Dönem Meclis Başkanımız Sayın Mehmet Ali Şahin" Karabük ve Safranbolu ilçesinin ardından Eskipazar ilçesinde de alt yapısı tamamlanan mahallelerde ev ve iş yerlerine düzenlenen törenle doğalgaz verilmeye başlandı. Törene katılan Mehmet Ali Şahin, ilçe halkına verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kendisine 2019 sözü verilmesine rağmen 2018 yılında verilmesi noktasında KARGAZ yetkililerine ricada bulunduklarını anlatan Şahin, “ Eskipazar halkımızın azim ve gayretle talepte bulunması bu işi hızlandırdı” dedi. Eskipazar’ın son yıllarda AK Parti iktidarı döneminde çok büyük hizmetler alarak büyüyüp gelişmeye başladığını kaydeden Şahin, “Şimdi Eskipazar’ı daha da geliştirip büyütmek ve işsizlik soruna çözüm bulacak olan Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas OSB kurulum çalışmaların tamamladık. Kamulaştırma kararı alınarak yatırım programına girdi.

Bazen ülkede işler çok yolunda gider, bazen de bir takım sıkıntılarla karşılaşabiliriz. Arabayla gidiyorsunuz, belli bir hızla gidince yolunuza yukarıdan bir taş veya kaya düşebilir, kayma olabilir o zaman duraklamak durumundasınız. Veya bir çamura saplanırsınız ve arabanız patinaj yapar.

Biz Türkiye olarak son birkaç ay içerisinde böyle bir patinaja yakalandık. Ama çok şükür bizim arabamız önden çekişli arkadan çekişli değil. Şoför koltuğunda da dirayetli bir başkan vardı, şimdi bu yaşadığımız ekonomik sorunu yavaş yavaş atlatıyoruz. Patinajdan Türkiye’yi kurtarıyoruz. İnanıyorum ki 2019’a geldiğimizde Türkiye yeniden eski süratını kazanacak. O nedenle kamulaştırma ile ilgili ödeneğin serbest bırakılması biraz zaman alacak.

Ne söz vermişsek şuana kadar mutlaka yaptık. Metal ve Metal Ürünleri İhtisas OSB alanını mutlaka hayata geçireceğiz. O bizim AK Parti olarak sizlere verdiğimiz bir vaadimizdir. Türk ekonomisi için son derece önemli olduğuna inandığımız bir projedir” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra yapılan duanın ardından Mehmet Ali Şahin’in ile birlikte Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, KARGAZ Genel Müdürü Kasım Kahraman ve Eskipazar Belediye Başkanı Mustafa Yarkan tarafından meşale yakılarak ilçeye doğalgaz verildi.

Doğalgaz verme töreninin ardından Mehmet Ali Şahin ve protokol üyeleri İhsan Şen isimli vatandaşın evine geçerek burada ocağın ateşini yaktı.