Yaya Geçitlerinde Önce Yaya Uygulaması

Belediyemiz ekiplerince, ilçe merkezinde araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde, sokaklarda ‘önce yaya’ görselleri çizildi.

İçişleri Bakanlığımızca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan 'Önce yaya' projesi kapsamında yaya geçitlerinde 'önce yaya' görselleri çiziyor. Çalışma kapsamında yayaların güvenli geçişlerini sağlamak amacıyla şehir merkezinde farklı noktalarda yaya geçidi çizgileri yenilenerek 'önce yaya' görselleri çizildi.

Çalışma kapsamında çarşı merkezindeki yaya çizgileri yenilendi. Yaya geçitlerine sürücülerin görebileceği şekilde 'önce yaya' görselleri çizildi. Çalışmayla birlikte sürücülerin, yaya ve okul geçidine yaklaşırken güvenle yavaşlayabilmesi ve durabileceği uygun mesafe göz önüne alınarak uyarılması sağlanacak.